Numarul persoanelor anuntate de agenti economici din Olt ca-si vor pierde locul munca in prima luna a acestui an a fost de peste 3.000, dintre care 1.380 urmau sa fie trimisi acasa in urma disponibilizarilor colective.

Potrivit declaratiei directorului executive al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Funca, Marian Carloganu, pana la finele lunii ianuarie numarul celor care-si vor pierde locurile de munca va fi de 1.290, sub 50% din cel anuntat de agentii economici. Cei mai multi angajati au fost disponibilizati individual, ci doar 531 in urma disponibilizarilor colective.

Disponibilizatii provin din domenii precum constructii, agricultura, industrie usoara si prelucrarea aluminiului. ,,Multi dintre agentii economici, in special cei din domeniul constructiilor, au renuntat sa mai faca disponibilizarile anuntate. Motivul tine de imbunatatirii vremii, ceea ce permite reluarea lucrarilor sistate la venirea iernii”, a sustinut Carloganu.

Citeste si:

Pentru luna februarie, agentii economici din Olt au anuntat disponibilizarea a doar 181 de angajati, din care 111 in urma disponibilizarilor colective. Conform celor declarate pentru NewsIn de catre directorul executive al AJOFM Olt, numarul persoanelor din Olt aflate in cautarea unui loc de munca se ridica la 11.300, dintre care 4.500 sunt someri indemnizati.

Suma necesara AJOFM Olt pentru achitarea prestatiilor sociale pentru persoanele plata in luna ianuarie se ridica al 1,99 milioane lei, cu peste 600.000 lei mai mult decat pentru plata ajutorului de somaj in decembrie.