Fondul Monetar International face presiuni pentru ca Romania sa incheie un acord cu institutia in acest an, insa guvernul nu este dispus, in acest moment, sa accepte conditiile impuse de FMI, au declarat surse guvernamentale.

Delegatia FMI discuta, la aceasta ora, cu reprezentantii Ministerului Finantelor.

In schimb, guvernul va incerca sa se imprumute de pe piata externa pentru a acoperi deficitul bugetul bugetar din 2008 si pentru a achita platile restante, "insa este exclusa realizarea unui acord cu FMI", au precizat sursele citate de NewsIn, adaugand ca Romania nu este in situatia Lituaniei.

Ministrul lituanian de finante, Algirdas Semeta, declara la jumatatea acestei luni ca Lituania nu vede niciun motiv pentru care ar apela la ajutorul FMI, insa nu exclude o astfel de masura in viitor, daca starea bugetului se va inrautati sau daca vor aparea alte probleme economice.Guvernul lituanian estimeaza o recesiune severa pentru acest an si o scadere semnificativa a veniturilor bugetare.

Sursele mentionate nu au dat detalii privind eventualele modalitati de finantare pe care Executivul le are in vedere, insa au aratat ca o decizie in acest sens va fi luata la nivelul Guvernului in perioada imediat urmatoare.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cum a ajuns Venezuela sa transforme bancnote inutile in aur