Fondul Monetar International face presiuni pentru ca Romania sa incheie un acord cu institutia in acest an, insa guvernul nu este dispus, in acest moment, sa accepte conditiile impuse de FMI, au declarat surse guvernamentale.
Delegatia FMI discuta, la aceasta ora, cu reprezentantii Ministerului Finantelor.

In schimb, guvernul va incerca sa se imprumute de pe piata externa pentru a acoperi deficitul bugetul bugetar din 2008 si pentru a achita platile restante, "insa este exclusa realizarea unui acord cu FMI", au precizat sursele citate de NewsIn, adaugand ca Romania nu este in situatia Lituaniei.

Ministrul lituanian de finante, Algirdas Semeta, declara la jumatatea acestei luni ca Lituania nu vede niciun motiv pentru care ar apela la ajutorul FMI, insa nu exclude o astfel de masura in viitor, daca starea bugetului se va inrautati sau daca vor aparea alte probleme economice.Guvernul lituanian estimeaza o recesiune severa pentru acest an si o scadere semnificativa a veniturilor bugetare.

Sursele mentionate nu au dat detalii privind eventualele modalitati de finantare pe care Executivul le are in vedere, insa au aratat ca o decizie in acest sens va fi luata la nivelul Guvernului in perioada imediat urmatoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri