Directorul general al APIA va demisiona pana luni

Dan Gherghelas, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) isi va prezenta demisia, pana luni, 9 februarie, in urma analizei activitatii institutiei, care a avut loc la Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Analiza activitatii APIA care a avut loc miercuri la Ministerul Agriculturii a evidentiat deficiente in activitatea institutiei cum ar fi intreruperi dese ale sistemului informatic si suprapuneri de atributii la nivelul aparatului central al institutie, ceea ce a condus la ineficienta, scrie NewsIn.

Un comunicat de presa transmis joi de ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) arata ca ministrul agriculturii Ilie Sarbu a dispus ca in cel mai scurt timp sa fie reanalizat, sub aspectul eficientei, circuitul informatiilor in vederea scurtarii termenelor de finalizare a dosarelor de plata.

De asemenea, Sarbu a atras atentia asupra modului ii care firma care asigura soft-ul respecta prevederile contractuale, solicitand, in paralel, o evaluare amanuntita a activitatii intregului aparat al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

"Din analiza a reiesit faptul ca circuitul datelor este ingreunat de unele proceduri auxiliare menite sa evite supra-declararile, dar care prelungesc nepermis de mult termenele de finalizare a dosarelor de plata, prin rechemari succesive ale viitorilor beneficiari la centrele judetene ale Agentiei. De asemenea, unitatile teritoriale ale APIA reclama desele deficiente si intreruperi ale programului informatic de inregistrare si de prelucrare a datelor din cererile de sprijin, intrucat proiectantul de soft nu a remediat toate problemele semnalate.

Au fost constatate o serie de incrucisari de activitati si suprapuneri de atributii in ce priveste organizarea departamentelor si functionarea aparatului central al Agentiei, fapt care a condus adesea la prelungiri de termene si ineficienta in indeplinirea actului administrativ”, se mai arata in comunicat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri