Guvernul a adoptat, in sedinta de ieri, proiectul de buget pe anul 2009, actul normativ urmand sa fie inaintat Parlamentului.
Premierul a spus ca proiectul de buget va fi transmis in aceasta dimineata Parlamentului si ca acesta contine modificarile convenite cu partenerii sociali.

Emil Boc a spus ca proiectul este concentrat si axat pe trei directii: mentinerea si crearea de noi locuri de munca, absorbtia de fonduri comunitare si "echilibrul" intre componenta dezvoltarii economice si masurile sociale, de protejare a persoanelor cu venituri mici.

Pachetul anticriza: 13 miliarde euro, pentru 23 de masuri


Premierul Emil Boc a mai anuntat ca s-a decis inghetarea salariilor demnitarilor in 2009 la nivelul celor din 2008, fiind vizate de aceasta masura aproximativ 7.000 de persoane, potrivit NewsIn.

Boc a spus ca vor fi inghetate in 2009 salariile demnitarilor si ale celor asimilati acestora.

In privinta celorlati bugetari, Emil Boc a spus ca dupa data de 15 aprilie vor incepe consultarile cu sindicatele pentru posibile majorari salariale, in functie de previziunile economice.

Premierul a explicat ca masura inghetarii salariilor demnitarilor a fost necesara pentru ca resursele financiare sa fie indreptate catre persoanele cu venituri mici.

Boc a afirmat ca dupa data de 15 aprilie Executivul va majora salariile din sistemul bugetar, dar cuantumul va depinde de performantele economiei din perioada urmatoare, pentru ca nu poate promite "ceea ce nu avem" .

"Toate majorarile salariale vor fi discutate dupa data de 15 aprilie cu partenerii sociali. Exista resurse financiare (...). Dupa 15 aprilie vor fi majorari salariale. In ce cuantum, vom discuta in functie de ce ne va da economia. Avem tot interesul sa oferim salarii decente, dar nu putem sa promitem ceea ce nu avem. Deocamdata luam acele masuri prin care economia romaneasca sa poata produce prosperitate, sa avem resurse financiare sa marim salariile", a declarat Boc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri