Romania se confrunta in prezent cu un tip de recesiune ce presupune o scadere abrupta a economiei, urmata de o reluare a cresterii economice intr-un interval scurt, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Asistam la o recesiune in forma de V, insa nu avem date despre cea in forma de U, ce prevede o perioada mai lunga de scadere economica. Cea mai rea forma de recesiune este depresia, in forma de L, cand economia pica si ramane asa", a explicat Isarescu, citat de NewsIn.

El a admis ca nu poate evalua inca impactul asupra economiei si cat de puternica este franarea economica. "Nu stim ce se va intampla, dar suntem pregatiti pentru ce e mai rau", a spus guvernatorul.

El a mentionat ca factor agravant activitatea bancilor, "care au creditat masiv pana in vara", pentru ca apoi "sa treaca in extrema cealalta". "Noi ne-am facut datoria, am ridicat licente, am aplicat sanctiuni bancilor", a amintit Isarescu.
Guvernatorul a atras atentia ca producatorii romani trebuie sa recastige piata din Romania.

"Este o anomalie ca Romania sa importe 70% din carne si 90% din fructe. Trebuie sa recastigam piata interna", a adaugat Isarescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Isarescu: Romania are nevoie de autostrazi care sa traverseze Carpatii