Din circa un milion de societati inregistrate la Registrul Comertului, numai 461.866 sunt considerate active in prezent, informeaza Coface Intercredit. Potrivit unui studiu al companiei mentionate, creanta minima pentru care se poate introduce procedura de faliment pentru o firma din Romania este de 3.000 euro, in timp ce in Ungaria aceasta suma este de 800 euro, iar in Bulgaria, Croatia, Slovenia legislatia nu prevede o suma minima.

"Eliminarea acestui plafon ar duce la o crestere a cererilor de faliment, care este o reactie normala la intarzierile de plata generate de societatile debitoare, presupuse de lege in incapacitate de plata dupa ce creanta a depasit a data scadentei cu 30 de zile", afirma Coface Intercredit. Pentru infiintarea unei sopcietati in Romania, capitalul social minim este de 54 euro, in timp ce in alte tari 2.500-12.300 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri