Firmele din Romania vor primi in urmatorii doi ani finantari de 133 milioane euro din Fondul Social European (FSE) pentru angajarea de personal, formarea profesionala a angajatilor si imbunatatirea conditiilor de lucru, a declarat ieri ministrul Muncii, Marian Sarbu.
Aceste fonduri ar trebui sa permita angajarea si formarea a aproximativ 100.000 oameni, a precizat ministrul.

"La sfarsitul lunii martie vom lansa oficial schema de ajutoare de stat in valoare de 133 milioane euro disponibili in urmatorii doi ani. Suma va fi repartizata astfel: 56 milioane euro pentru ocupare, 52 milioane euro pentru formare profesionala si 25 milioane euro pentru imbunatatirea conditiilor de sanatate si securitate a locurilor de munca", a mentionat Sarbu, potrivit NewsIn.

Din cele 56 milioane euro pentru sprijinirea ocuparii fortei de munca, 29 milioane euro vor fi alocate firmelor care angajeaza persoane din mediul rural, a precizat ministrul.

Contributia comunitatii europene va fi de 85% din suma, restul reprezentand finantare nationala.
Subventia salariilor pentru noi angajati va fi de cel putin 50%, in functie de mai multe criterii.

De asemenea, pentru formarea profesionala a angajatilor, subventia acordata firmei va depinde de cateva criterii precum marimea intreprinderii, tipul calificarii (formare generala sau specifica) si tipul de angajat (calificare inalta sau calificare redusa).

Pentru imbunatatirea conditiilor de securitate si sanatate vor fi decontate cheltuieli pentru achizitia de instalatii, instruirea persoanalului si seminarii de pregatire.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri