Vicepremierul Dan Nica a declarat marti, in cadrul conferintei Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania, ca propunerile inaintate la Bruxelles vizeaza un termen de 30 de zile pentru aprobarea unui proiect finantat din fonduri europene (21 de zile la autoritatea intermediara si sapte la autoritatea de management). Termenul pentru semnarea contractului este de 15 zile, conform NewsIn.

In ceea ce priveste licitatiile, Nica a spus ca pentru interventiile din timpul procedurii de licitatie (contestatii n.r.) se depune o garantie de 10% din valoarea lucrarii. "Se poate apela doar la instanta, povestea aia cu Consiliul

National de Solutionare a Contestatiilor a disparut, iar instanta in 15 zile are obligatia sa se pronunte. Daca din motive de procedura nu se poate judeca la primul termen, se mai poate da un singur termen de maximum 15 zile, dupa care se judeca pe fond", a declarat vicepremierul. El a spus ca aceasta este solutia la care Guvernul a ajuns pana la acest moment, iar Executivul asteapta acordul Comisiei Europene.