Rata somajului din Bucuresti a stagnat la 1,7% la sfarsitul lunii ianuarie 2009, dar numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a urcat cu 66 persoane fata de decembrie 2008, la 18.340, a anuntat institutia.
Femeile reprezinta mai mult de jumatate (57,6%) din totalul somerilor bucuresteni, ele fiind predominante (61,3%) si in ce priveste indemnizatiile primite in baza Legii 76/2002 referitoare la sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, potrivit NewsIn.

Peste 14.220 de someri sunt neindemnizati, se mai arata in comunicatul AMOFM.

In prima luna din acest an au fost incadrati in munca 1.060 de someri din Bucuresti, iar numarul somerilor care au absolvit cursuri de calificare sau recalificare organizate de AMOFM Bucuresti s-a ridicat la 75, din totalul de 201 someri care au participat la aceste cursuri in ianuarie 2009.

AMOFM a mai anuntat ca in ianuarie au fost incadrati in munca 15 absolventi, insa niciunul prin subventie.
"Populatia activa civila a fost de 1.080.600 persoane", potrivit AMOFM.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) nu a anuntat inca rata somajului la nivel national pentru prima luna a acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri