Astfel, vanzarile de produse nealimentare au urcat anul trecut cu 14,4%, iar cele de produse alimentare, bauturi si tutun, cu 11,4%.

In 2008 volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a crescut cu 15,7% comparativ cu anul 2007.

Totodata, volumul cifrei de afaceri in comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor s-a majorat cu 18,1%, iar comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere de 12%.

In schimb, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata pentru populatie a scazut cu 0,3%.

Cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in decembrie 2008 cu 3% fata de ultima luna din 2007, datorita vanzarilor de alimente, bauturi si tutun, care au sporit cu 7%.

Citeste si:

Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule au scazut, pe ansamblu, cu 17,1%, ca urmare a comprimarii cu 23,4% a cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor.

In luna decembrie 2008, cifra de afaceri din activitatea de servicii de piata pentru populatie a fost cu 19,6% mai mica decat in luna decembrie 2007.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, care exclude comertul cu autovehicule si motociclete, in luna decembrie 2008 a crescut pe ansamblu cu 51,4% comparativ cu luna precedenta.

In decembrie 2008, afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule s-au contractat cu 4,1% fata de noiembrie 2008, in timp ce serviciile de piata pentru populatie au inregistrat o crestere cu 15,9% a cifrei de afaceri fata de penultima luna a anului trecut.