Astfel, conform programului din acest an al Legislativului, in penultima luna din 2009, parlamentarii vor mai primi de la Finante un proiect de Lege privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2009 si un proiect de Lege privind rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat 2009.

Codul Fiscal - modificat in februarie, abrogat in martie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a trimis, in ianuarie, in Parlament proiectul de Lege privind bugetul de stat pe anul 2009, precum si proiectul Legii privind asigurarile sociale de stat pe anul 2009, potrivit NewsIn.

Potrivit acestei liste, in luna februarie, MFP va transmite parlamentarilor un proiect care se refera la modificarea Codului Fiscal, prin reglementarea scutirii de la plata impozitelor pe cladire si pe teren a Regiei Autonome.

De asemenea, Finantelor vor mai trimite spre aprobare contul general anual de executie pentru bugetul de stat, pentru fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si pentru datoria publica aferenta anului 2007.

Citeste si:

In martie, parlamentarii vor dezbate proiectul unei legi privind activitatea de audit financiar. In plus, vor fi solicitati sa abroge Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal si sa participe la elaborarea unui Cod fiscal nou, care va implica si transpunerea prevederilor unor directive europene in domeniul impozitarii si implementarea masurilor cuprinse in Programul de Guvernare.

In luna mai, MFP va transmite Parlamentului un proiect de Lege privind organizarea si functionarea jocurilor de noroc si un altul pentru modificarea si completarea Legii nr.672/2002 privind auditul public intern.

In iunie, parlamentarii vor analiza proiectul Legii pentru aprobarea contului general anual de executie a bugetului de stat, a contului de executie a bugetului Fondului national unic de asigurari de sanatate si a contului general anual al datoriei publice pe anul 2008, precum si cele referitoare la bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2008 si al asigurarilor pentru somaj pe anul 2008.