Bugetul de stat al Romaniei si cel al asigurarilor sociale ar putea fi modificate, prin lege, doar o singura data pe an incepand din 2009, mai precis in luna noiembrie, potrivit programarii primite de Legislativ de la Ministerul Finantelor Publice.
Astfel, conform programului din acest an al Legislativului, in penultima luna din 2009, parlamentarii vor mai primi de la Finante un proiect de Lege privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2009 si un proiect de Lege privind rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat 2009.

Codul Fiscal - modificat in februarie, abrogat in martie


Ministerul Finantelor Publice (MFP) a trimis, in ianuarie, in Parlament proiectul de Lege privind bugetul de stat pe anul 2009, precum si proiectul Legii privind asigurarile sociale de stat pe anul 2009, potrivit NewsIn.

Potrivit acestei liste, in luna februarie, MFP va transmite parlamentarilor un proiect care se refera la modificarea Codului Fiscal, prin reglementarea scutirii de la plata impozitelor pe cladire si pe teren a Regiei Autonome.

De asemenea, Finantelor vor mai trimite spre aprobare contul general anual de executie pentru bugetul de stat, pentru fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si pentru datoria publica aferenta anului 2007.

In martie, parlamentarii vor dezbate proiectul unei legi privind activitatea de audit financiar. In plus, vor fi solicitati sa abroge Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal si sa participe la elaborarea unui Cod fiscal nou, care va implica si transpunerea prevederilor unor directive europene in domeniul impozitarii si implementarea masurilor cuprinse in Programul de Guvernare.

In luna mai, MFP va transmite Parlamentului un proiect de Lege privind organizarea si functionarea jocurilor de noroc si un altul pentru modificarea si completarea Legii nr.672/2002 privind auditul public intern.

In iunie, parlamentarii vor analiza proiectul Legii pentru aprobarea contului general anual de executie a bugetului de stat, a contului de executie a bugetului Fondului national unic de asigurari de sanatate si a contului general anual al datoriei publice pe anul 2008, precum si cele referitoare la bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2008 si al asigurarilor pentru somaj pe anul 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri