Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Banca Mondiala vor analiza portofoliul de imprumuturi acordat Romaniei de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), in vederea restructurarii si realocarii ulterioare a sumelor.

Restructurarea are in vedere anularea partiala sau totala a unor imprumuturi care au un grad nesatisfacator de implementare urmand sa se identifice posibilitatea realocarii sumelor respective prin instrumentele care pot fi acordate de catre BIRD.

Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice, a discutat, joi, cu directorul pentru Europa Centrala, Central - Sudica si Statele Baltice din cadrul Bancii Mondiale, Orsalia Kalantzopoulos, inclusiv despre modul de lucru pentru elaborarea Strategiei Parteneriatului de tara (Country Partnership Strategy - CPS) pentru perioada 2009-2011.

"Banca Mondiala a fost un partener permanent pentru Romania in procesul de tranzitie si de aderare la Uniunea Europeana. Apreciem acest sprijin constant, precum si dorinta Bancii Mondiale de a redefini parteneriatul cu Romania, in noua calitate de stat membru UE. Ministerul Finantelor Publice sustine implementarea proiectelor finantate de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD)", se arata in comunicatul ministerului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania ia bani de la BIRD pentru a combate poluarea cu nutrienti