Numarul locurilor de munca disponibile pana in 26 februarie s-a marit cu 624 fata de saptamana anterioara, pana la 11.176, pe fondul cresterii ofertelor atat pentru persoanele cu studii medii, cat si cu studii superioare, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM, citata de NewsIn.
Cele mai multe posturi disponibile pana pe 26 februarie sunt in Bucuresti - 1.431 - si in judetele Hunedoara (686), Dolj (671), Cluj (665).

Cele mai putine slujbe disponibile sunt in judetele Bistrita-Nasaud (48), Mehedinti (62) si Dambovita (77).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 765 locuri de munca, cele mai multe (317) fiind pentru ingineri. Brokerii beneficiaza de 51 de oferte, asistentii medicali generalisti de 45 de posturi libere, pentru contabili sunt vacante 44 de slujbe, iar pentru administratori financiari - 41.

Pentru studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 10.411 de locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile (670), muncitori necalificati in industria confectiilor (591), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (397), muncitori necalificati in agricultura (360), soferi de autoturisme (344), operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (281).

Cele mai putine posturi inregistrate in evidentele ANOFM sunt pentru consilieri juridici si cameriste - cate 10 locuri de munca, directori de vanzari - 9 posturi, cofetari - 6 slujbe, medici specialisti si arhitecti de cladiri - cate 4 posturi, medici primari si traducatori - cate 3 locuri de munca, educatoare - 2, fizician si geograf - cate un loc de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri