Plenul Parlamentului a aprobat vineri anexele prin care se aloca, defalcat pe judete, sume din taxa pe valoare adaugata catre drumuri judetene si comunale, precum si pentru echilibrarea bugetelor locale, anunta NewsIn.

Potrivit anexelor votate de Parlament, s-au prevazut 551.770 mii lei din taxa pe valoare adaugata pentru drumuri judetene si comunale, dintre care una dintre cele mai mari alocari este pentru judetul Hunedoara - 24.132 mii lei.

Pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judetelor s-au prevazut, din TVA, 2.022.172 mii lei, iar „campion” la alocari este judetul Iasi, cu suma de 101.344 mii lei.

La capitolul „finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si Municipiul Bucuresti”, se aloca, din taxa pe valoare adaugata, 12.136.598 mii lei, dintre care 10.246.847 mii lei pentru finantarea cheltuielilor de personal din institutiile de invatamant preuniversitar.

Din taxa pe valoare adaugata, s-au alocat 1.983.403 mii lei pentru echilibrarea bugetelor locale, aceasta suma initiala fiind suplimentata in Parlament cu 543 mii lei pentru Alba, 2.920 mii lei pentru judetul Calarasi, 882 mii lei pentru judetul Cluj, 3.607 mii lei pentru Mehedinti, 5.274 mii lei pentru Mures, 2.108 mii lei pentru Vaslui.

Parlamentarii au votat, de asemenea, si anexa prin care se prevede ca numarul maxim de posturi finantat pentru personalul neclerical angajat in unitatile de cult este de 18.951.

Parlamentarii liberali au incercat sa obtina bani pentru drumuri judetene si comunale din colegiile pe care le prezinta, dar si pentru obiective mai speciale, precum finalizarea partiei olimpice din Borsa si a telegondolei, proiecte care ar servi zonei de nord-vest a Transilvaniei, de la judetul Cluj pana la Satu Mare. "Daca s-ar organiza partia olimpica de la Borsa, dvs si dl Boc ati taia panglica", au incercat liberalii sa-i convinga pe parlamentarii puterii, in frunte cu presedintele de sedinta, Ioan Oltean.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ministerul Finantelor a publicat o noua Strategie fiscal-bugetara