Persoanele cu studii tehnice sau academice superioare din orice stat membru al Uniunii Europene (UE) pot muncii fara restrictii pe piata germana, potrivit Ambasadei Romane la Berlin, citata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
De la 1 ianuarie 2009 a fost total liberalizata piata muncii pentru persoanele cu studii tehnice superioare, academice, doctori sau doctoranzi, sau celor cu MBA – uri, insa de aceste prevederi vor beneficia in mod automat si membrii de familie ai acestora. Acestia vor putea solicita, celor 657 de filiale ale BAA (Agentia Federala pentru Munca), in mod preferential, posibilitati de angajare pe plan local.

Pentru academicienii provenind din statele membre ale UE nu exista practic nicio limitare a numarului. Ei au acces liber si, in principiu nelimitat, la toate sectoarele si ramurile economiei interne.

In plus, cei care au studiat in Germania pot obtine dreptul de a domicilia cel putin un an pe teritoriul acestei tari, cu scopul identificarii celor mai bune oferte de angajare. Absolventii institutelor germane din strainatate pot obtine, de asemenea, fara nicio ingradire, sau alt fel de examene de omologare, dreptul de munca pe piata interna.

Cei care detin contracte de angajare, peste limita sumei de 64.800 euro anual, vor beneficia, in mod automat, de permis de munca pentru o perioada nelimitata pe teritoriul Germaniei, potrivit comunicatului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri