Peste 1,3 milioane de bugetari isi vor primi cel de-al 13-lea salariu pana la sfarsitul lunii martie, iar procesul de acordare a acestuia va incepe chiar de luni, a declarat la Realitatea TV, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.

"Bugetarii isi vor primi cel de-al 13-lea salariu in luna martie, urmand ca din 2 martie sa inceapa distribuirea acestora esalonat. Oamenii trebuie sa aiba rabdare intrucat isi vor primi toti salariile intr-o luna", a precizat Pogea, conform NewsIn.

Reprezentantii Finantelor au precizat pentru NewsIn ca plata celui de-al 13-lea salariu pentru angajatii care lucreaza in institutiile publice va necesita un efort de la bugetul de stat 420 de milioane lei. Acesti bani vor fi folositi pentru plata salariilor pentru aproape 600.000 de functionari publici si profesori.

Restul, de pana la 1,3 milioane de bugetari, isi vor primi cel de-al 13-lea salariu din bugetele locale si din bugetele proprii ale
institutiilor, au mai explicat reprezetantii Finantelor.

In schimb, Guvernul a propus reducerea cheltuielilor bugetare in acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare si eliminarea a 18 sporuri si indemnizatii, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri