Inflatia anuala a Romaniei a depasit de patru ori media din UE in ianuarie 2009

Inflatia anuala inregistrata de Romania in ianuarie 2009, de 6,8%, a depasit de patru ori media din Uniunea Europeana (UE), Romania fiind pe pozitia a treia in cadrul statelor membre cu cea mai ridicata inflatie anuala, potrivit datelor Eurostat.

In prima luna a acestui an, statele membre ale UE cu cea mai pronuntata inflatie anuala au fost Letonia, cu 9,7%, Lituania, cu 9,5%, si Romania, cu 6,8%, potrivit datelor comunicate de biroul european de statistica, conform NewsIn.

In schimb, cele mai scazute rate ale inflatiei anuale au fost inregistrate, in ianuarie, in Luxemburg, de 0%, Portugalia, de 0,1%, Spania si Franta, cu cate 0,8% fiecare.

Inflatia anuala s-a temperat, in ianuarie, pana la 1,7% in UE, de la 2,2% in luna anterioara, si pana la 1,1% in zona euro, de la 1,6% in decembrie.

Din datele Eurostat a reiesit ca, fata de decembrie 2008, inflatia anuala s-a temperat in 24 de state membre, s-a mentinut stabila in unul si a crescut in doua.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), Romania a avut in ianuarie 2009 o inflatie anuala de 6,71%, peste asteptarile economistilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie
Setari Cookie-uri