Patronii romani solicita autoritatilor eliminarea taxelor aferente autorizatiilor, licentelor si avizelor platite de societati organismelor guvernamentale, pe motiv ca banii rezultati nu au ca destinatie alimentarea bugetului de stat.
"Solicitam adoptarea unor masuri de eliminare a tuturor taxelor aferente autorizatiilor, licentelor si avizelor, eventual cu mentinerea doar a taxelor care constituie venituri excesive la bugetul de stat", a declarat vineri Ana Bontea, directorul departamentului juridic si dialog social din cadrul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), conform NewsIn.

In opinia reprezentantilor Consiliului, timbrul de arhitectura este un exemplu de astfel de taxa, dare ce constituie o suma de bani platita unui ONG, nu unei auroitati publice. "Sumele incasate din taxele percepute de unele institutii constituie venit propriu si sunt folosite pentru plata salariilor si primelor personalului contractual al acestora. Astfel, blocarea eliminarii acestor proceduri este cauzata de interesele functionarilor din institutiile respective", a precizat Bontea.

Ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri a initiat o procedura de consultare cu patronatele in vederea identificarii si eliminarii graduale a unui numar de 25 de proceduri, precum autorizatii, licente, permise si aveze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri