Oamenii de afaceri din Romania au inceput sa-si indrepte semnificativ atentia catre Bulgaria, intr-o incercare de a evita efectele crizei financiare globale ce se resimt si in tara, scrie cotidianul bulgar Standart, citat de Novinite.
Locuitorii orasului de vama Ruse sunt deja martorii unei cresteri puternice a inchirierilor de imobile, fenomen asteptat sa continue in tot cursul anului, potrivit NewsIn.

Migratia din mediul de afaceri se datoreaza costurilor scazute din Bulgaria pentru mentinerea afacerilor, cu aproape 40% mai mici, potrivit expertilor. Salariile angajatilor sunt cu mult mai mici, la fel si cheltuielile de asigurari si facturile de electricitate, potrivit directorului asociatiei industriale din Bulgaria, Kamen Kolev.

Acesta a adaugat ca grupurile multinationale din Grecia incep, de asemenea, sa isi indrepte atentia catre Bulgaria, din aceleasi motive. Kolev a spus ca salariul mediul din Bulgaria este de 267 euro, in timp ce in Grecia ajunge la 1.400 euro.

Cotidianul elen Vima scrie ca multinationalele si companiile din Grecia sunt atrase de Bulgaria din cauza costurile scazute, relevand ca unele companii precum Tate&Lyle Greece, Unilever, compania americana Crown Cork & Seal si cea germana Triumph si-au mutat unele afaceri in aceasta tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Granturi de 200.000 EUR pentru producția de materiale sanitare
Setari Cookie-uri