Consumul de gaze a scazut cu 15-20%, in primele doua luni ale anului, din cauza ca marii consumatori si-au oprit productia, a declarat secretarul de stat din cadrul ministerului Economiei (ME), Tudor Serban.
"Am trecut destul de usor peste criza gazelor. Avem o scadere pe lunile ianuarie si februarie cu 15-20%, intrucat marea industrie se regasea intr-un proces de evaluare. Dar aceasta situatie se va redresa. Si-au redus atunci activitatea metalurgia, siderurgia, chiar si cimentul", a precizat Tudor Serban (foto).

De asemenea, acesta a mai spus ca, in cateva luni, pretul gazelor de import va scadea considerabil.

"Pretul gazelor importate scade continuu. Peste noua luni, pretul gazului de import ar putea scadea cu 30%, fata de pretul actual, de circa 500 dolari/mia de metri cubi gaze. In octombrie, este posibil chiar ca pretul gazelor din productia interna sa fie egal cu cel de import", a explicat secretarul de stat din cadrul ME.

Potrivit lui Serban, in prezent, pretul gazelor din productia interna este de peste 250 dolari/mia mc gaze.

Totodata, si consumul de energie electrica a scazut in primele doua luni din 2009, cu 9,6% din cauza ca mai multi consumatori industriali si-au inchis capacitatile de productie, dupa cum a anuntat luni noul director general al Transelectrica, Adrian Baicusi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Vânzările de produse în România au crescut cu aproape 40% 
Setari Cookie-uri