Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat ca lucreaza la un plan national pentru autostrazi care va fi prezentat peste circa trei saptamani.
"Intentionam sa propunem un program de autostrazi in Romania, de fapt un plan national, ca cel pentru educatie, care sa fie semnat si aprobat de catre toata lumea. Avem nevoie de intelegere nationala" a spus Radu Berceanu, citat de NewsIn.

Ministrul transporturilor si infrastructurii a declarat ca planul ar urma sa fie prezentat in aproximativ trei saptamani, dupa ce va fi supus spre analiza factorilor decizionali.

Radu Berceanu a afirmat recent la Miercurea-Ciuc ca va prezenta un nou concept de finantare a unor portiuni de autostrazi.
Berceanu a explicat ca este vorba de realizarea unor portiuni foarte complicate si foarte scumpe de autostrazi – cum ar fi Sibiu - Pitesti sau Sibiu - Rm.Valcea, care trec prin munti, tuneluri, viaducte – prin concesiune catre consortii internationale care sunt interesate.

El a mai afirmat ca aceste consortii ar lua la pachet si portiuni deja existente, pe care le vor administra pe 20-25 de ani, dupa cum vor fi ofertele si licitatiile internationale care vor fi organizate.

Potrivit lui Berceanu, daca se va reusi schimbarea partiala a finantarii prin concesiuni, prin atragerea de alte fonduri, atunci vor ramane multi bani care ar putea fi utilizati pentru drumurile nationale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Granturi de 200.000 EUR pentru producția de materiale sanitare
Setari Cookie-uri