Sindicalistii din unitatile ArcelorMittal din Romania, sprijiniti de liderii Cartel Alfa, se intalnesc maine cu reprezentanti ai Executivului, reiterand solicitarea de sprijin guvernamental in scopul relansarii productiei din metalurgie.

"La intalnirea de maine, de la ora 12.00, vor participa vicepremierul Dan Nica, ministrul de finante, Gheorghe Pogea, ministrul economiei, Adriean Videanu, si presedintele AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, n.r.), Mircea Ursache, din partea Guvernului, si liderii sindicali ai Federatiei Sindicale a Siderurgistilor-Metarom din unitatile ArcelorMittal din Romania si lideri ai Cartel Alfa, din partea sindicatelor. Noi vom informa Guvernul cu privire la situatia actuala din metalurgia romaneasca si ii vom cere sa se implice in relansarea productiei", a declara prim-vicepresedintele filialei FSS-Metarom din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, Adrian Adascalitei, citat de NewsIn.

Patronatele din sectorul metalurgic nu au confirmat inca participarea la reuniunea de marti.
Liderii sindicali din metalurgie au avut o intalnire similara cu reprezentantii Guvernului pe 11 februarie, cand au discutat cu ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, si cu ministrul Economiei, Adriean Videanu. Sindicalistii le-au expus atunci celor doi ministri problemele aparute in unitatile metalurgice din Romania din debutul crizei, cand scaderea cererii de otel a generat restrangerea activitatilor combinatelor, si le-au cerut sprijin guvernamental pentru firme, astfel incat acestea sa poata pastra muncitorii la lucru.

Oficialii guvernamentali le-au raspuns atunci liderilor sindicali ca Guvernul ar putea gasi unele solutii de sprijinire a companiilor metalurgice, in schimbul unor garantii, avand in vedere ca acestea au beneficiat de ajutoare de stat in trecut, atunci cand au cumparat unitatile din tara. "Domnii ministri au spus ca ar putea identifica solutii sa ajute patronatele, dar acestea sa le ofere garantii ca au piata de desfacere. Statul roman a sprijinit patronatele cu ajutoare in trecut, acum a venit randul patronatelor sa sprijine statul sa mentina locurile de munca", a declarat, dupa intalnirea din 11 februarie, prim-vicepresedintele filialei FSS-Metarom Galati, Gheorghe Bezman.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Liberty a finalizat achizitia activelor europene de la ArcelorMittal