Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a introdus un nou tip de contracte in care sunt stipulate amenzi de 50 mii lei pentru nerespectarea de catre constructori a termenelor contractuale, a declarat ministrul Radu Berceanu.
"Am avut o discutie cu constructorii si am introdus un alt tip de contracte in care este stipulat ca partea romana, adica CNADNR, are dreptul de a amenda constructorul cu 50.000 lei. Lunar sau odata la trei luni vom verifica stadiul lucrarilor si in functie de progresul lucrarilor vor fi aplicate amenzi", a spus Radu Berceanu, citat de NewsIn.

In plus, minisitrul Berceanu a subliniat ca amenzile vor mai fi aplicate si pentru nerespectarea constructiilor de management al traficului, precum si pentru nerespectarea sistemului de curatenie si siguranta.

Potrivit acestuia, penalizarea constructorului se va face in momentul in care nu se realizeaza anumite lucrari, respecticv cu 0,05% pe zi din valoarea contractului. "Pe langa amenzile contractuale daca dupa 15 - 30 zile tot nu se respecta unele prevederi contractuale se va putea ajunge pana la rezilierea contractului", a subliniat Radu Berceanu.

Acesta a anuntat ca s-au semnat contractele pentru trei lucrari. Primul contract se refera la Tronsonul Cernavoda - Medgidia, care va avea o lungime de 19, 2 km, 2 poduri si doua pasaje. Proiectantul este firma Colas, iar valoarea lucrarilor este de 224 milioane de euro, din care 71% sunt fonduri BEI, iar 29% sunt fonduri de la Guvern.

Cel de-al doilea tronson, Medgidia - Constanta va avea o lungiem de 31 km, patru poduri si sase pasaje. Valoarea lucarilor se ridica la 211 milioane de euro, din care 71% BEI si 29% Guvernul. Proiectantul este Astaldi - Max Voegl.

"La ambele tronsoane termenul de incepere al lucrarilor este aprilie 2009", a mai spus Berceanu
Ministrul transporturilor a anuntat si semnarea contactului pentru varianta de ocolire a Municipiului Constanta, in lungime de 22 km, cu 11 poduri, 10 pasaje si cinci noduri rutiere. Valoarea lucrarilor este de 142 milioane euro, din care cu finantare BERD 54% si de la Guvern 46%. Contractul a fost atribuit proiectatului JVFCC - Astaldi , avand termen de incepere in noiemnbrie 2008 si cu un termen de finalizare de 36 luni.

Pentru cele trei portiuni mentionate Berceanu a declarat ca lucrarile vor incepe in aproximativ doaua sau trei luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Fitch își revizuiește estimările privind economia: cum arată noua estimare
Setari Cookie-uri