Rata somajului din Capitala a urcat usor la 1,72% la sfarsitul lui februarie, dar numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a urcat cu 235 de persoane fata de ianuarie 2009, la 18.575, a anuntat institutia.
Femeile reprezinta mai mult de jumatate (56,3%) din totalul somerilor bucuresteni, ele fiind majoritare (58%) si in randul persoanelor indemnizate in baza Legii 76/2002 referitoare la sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Numarul somerilor neindemnizati este de 13.473 de persoane, se mai arata in comunicatul AMOFM, citat de NewsIn.

In ultimele doua luni din acest an au fost incadrati in munca 2.084 de someri din Bucuresti, iar numarul somerilor care au absolvit cursuri de calificare sau recalificare organizate de AMOFM Bucuresti s-a ridicat la 143 de persoane.

In februarie au fost inregistrate 119 solicitari de adeverinte privind venitul minim garantat, a mai anuntat Agentia.
AMOFM a precizat ca, in februarie, au fost incadrati in munca 25 de absolventi, insa niciunul prin subventie. "Populatia activa civila a fost de 1.080.600 de persoane", potrivit AMOFM.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat ca in februarie rata somajului la nivel national a urcat la 5,3%, iar numarul somerilor a crescut cu aproape 33.000 de persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele verifică cum au fost cumpărate 1,75 mil. măști
Setari Cookie-uri