Pogonaru, AOAR: Imprumutul de la FMI este necesar pentru apararea cursului

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat ca impumutul de la Fondul Monetar International (FMI) este necesar pentru apararea cursului de schimb.
Florin Pogonaru a subliniat ca, in conditiile in care bancile din afara au inceput sa atace monedele tarilor emergente, imprumutul de la FMI este indispensabil, potrivit NewsIn.

"Banii de la FMI sunt necesari pentru apararea cursului, iar acordul cu Fondul trebuia facut mai devreme. (...) Suma ceruta trebuie folosita pentru a preintampina panica si atacurile asupra leului", a declarat presedintele AOAR.

Acesta a aratat ca politicienii trebuie sa decida cum vor fi folositi banii obtinuti, daca pe langa firmele de stat, care trebuie sprijinite, vor fi salvate si cele private.

De asemenea, Pogonaru a adaugat ca statul trebuie sa aiba in vedere cum va sari in ajutorul celor care au luat credite in euro pentru case si acum, din cauza cursului, platesc mai mult.

Florin Pogonaru a mai adaugat ca, in momentul de fata, bancile nu urmaresc profiturile exagerate, dovada fiind faptul ca au cerut prelungirea termenului de provizionare la 150 de zile, in loc de 90.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri