FMI redacteaza scrisoarea de intentie si conditiile unui acord, autoritatile romane le semneaza

Scrisoarea de intentie pentru un eventual acord, precum si memorandumul care ar contine conditiile economice la care se angajeaza Romania sunt, in mod normal, redactate de FMI si semnate de catre autoritatile romane, potrivit consilierului guvernatorului BNR Lucian Croitoru.
"In cazul unui acord, FMI este cel care redacteaza scrisoarea de intentie si memorandumul privind conditiile pe care Romania s-ar angaja sa le respecte. Acestea ar fi ulterior semnate de reprezentantii partii romane", a explicat Croitoru, citat de NewsIn.

El estimeaza necesarul de finantare pentru 2009 este intre 7,4 si 16 miliarde euro, in functie de scenariile de rostogolire a datoriilor scadente, apartinand mai ales mediului privat.

"Acesta este necesarul de finantare pentru 2009. Eventualul acord cu FMI ar fi incheiat, in mod normal, pe 2 ani. Poate fi si pe 18 luni, dar nu mai mult de 24 de luni. In acest caz, suma la care s-ar putea ajunge in urma negocierilor intre autoritatile romane, FMI, Comisia Europeana si celelalte institutii financiare internationale ar putea cuprinde si fonduri pentru 2010, in functie de golul de finantare estimat pentru anul viitor", a explicat Croitoru.

Consilierul guvernatorului BNR a mai spus ca negocierile cu reprezentantii FMI, reluate miercuri, se bazeaza in acest moment pe scenariile de finantare ale autoritatilor romane si ale institutiei internationale, astfel incat nu poate fi vorba deocamdata despre o anumita suma solicitata de Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri