Romanii pot primi un salariu lunar minim de 743 euro pentru un job de ingrijitor, in Cipru

Romanii care vor sa munceasca in Cipru pot beneficia de un salariu minim brut reglementat de 743 euro/luna pentru meserii precum asistent de magazine, personal de birou sau ingrijitori de copii ori de batrani, potrivit Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).
Salariul minim brut reglementat urca la 789 euro/luna dupa depasirea a sase luni de munca in aceeasi activitate, potrivit ghidului "Viata si munca in Cipru" elaborat de Ministerul Muncii si Asigurarii Sociale din Cipru si publicat miercuri de ANOFM.

Pentru restul domeniilor salariile sunt convenite cu angajatorul sau sunt reglementate prin contracte colective de munca aplicabile diverselor sectoare economice, relateaza NewsIn.

Persoanele care stau in Cipru mai mult de 183 de zile intra sub incidenta taxarii pe venitul global, in timp ce ceilalti sunt taxati in functie de sursa de venit pe care o au in Cipru.

Pentru un venit de pana la 19.500 euro pe an nu se percepe impozit, intre 19.501 euro/an si 28.000 euro/an taxa este de 20%. La un venit de pana la 36.300 euro/an impozitul este de 25%, urmand sa urce la 30% pentru veniturile care depasesc acest nivel. Taxa este dedusa lunar din salariu.

In Cipru, orice persoana care munceste ca angajat sau ca liber profesionist este asigurata obligatoriu prin schema de asigurari sociale pentru venituri generale, la care aceasta achita 6,3% din venit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri