Basescu: Ar fi anti-economic sa ni se ceara sa marim TVA

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune la Antena 3, ca acordarea imprumutului pentru Romania nu va fi conditionat de marirea taxelor si a impozitelor, seful statului precizand ca nu crede ca FMI si UE nu vor cere Romaniei sa renunte la cota unica sau sa mareasca TVA.
Presedintele Basescu a spus ca a urmarit conditiile pe care FMI si UE le-au impus celorlate tari care au obtinut in ultima vreme imprumuturi.

"Spre exemplu, au facut reduceri de TVA cu aceasta ocazie sau au redus fiscalitatea pe venit, pe profit. Pai, noi avem deja un TVA redus, la 19%. Masura este luata. A doua masura: reducere de fiscalitate. Noi avem flat-tax-ul, 16% impozit", a spus seful statului referindu-se la exemplul Ungariei.

"Ar fi anti-economic sa ni se ceara sa marim aceste doua taxe majore", a mai spus Basescu. "Tineti cont ca FMI-ul nu e singur. Echipa de negociere cu Romania este cu reprezentanti ai Comisiei Europene si cu reprezentanti ai Bancii Centrale Europene", a mai spus seful statului, in cadrul emisiunii BizBazar de la Antena 3.

El a aratat ca "Romania nu va putea fi pusa in situatia de a face alta politica decat politica generala europeana".

"Eu nu cred ca Fondul, UE si BCE vor cere Romaniei marirea TVA-ului sau ca vor cere desfiintarea taxei unice si sa trecem din nou pe impozite pe venituri uriase. Se va lucra in alta parte, cred eu", a mai spus Basescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri