Joseph Stiglitz, Laureat al Premiului Nobel pentru Economie, Consilier Economic al Presedinelui Obama, fost Prim Vice Presedinte si Economist sef al Bancii Mondiale, Presedinte al Grupului de Consilieri Economici in administratia Clinton, vine in premiera la Bucuresti, la cea de-a 6-a editie a Forumului Finaciar Sud-Est European.
La invitatia Forum Invest, economistul momentului, Joseph Stiglitz, va prezenta in premiera pentru Romania, perspectivele economice globale in contextul crizei financiare.

Pentru Stiglitz momentul actual al crizei reprezinta o oportunitate de a redesena traseul economic mondial: “Este timpul pentru un nou Bretton Woods! Este timpul pentru reforme dramatice in cadrul institutiilor existente si crearea unor noi organisme economice.”

“Generarea de platforme de discutii deschise este vitala in acest moment. Informatia cheie trebuie transmisa in timp util, pentru a reduce efectul de domino al crizei. Rapunsul sta in cooperarea dintre state”, apreciaza Stiglitz, referindu-se la intalnirea de la Bucuresti.

Mugur Isarescu in dialog cu Joseph Stiglitz

“Dezbaterile din cadrul Forumului Financiar vor oferi posibilitatea de a identifica cele mai bune modalitati de rezolvare a problemelor regionale curente si viitoare”, a declarat Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale.

Peste 300 de participanti din regiune – guvernatori, vice-guvernatori, ministri, directori ai institutiilor financiar-bancare, presedinti de companii - pot intra in dialog direct cu Joseph Stiglitz si Mugur Isarescu.

In studiile publicate recent, Joseph Stiglitz afirma: “Ne confruntam cu o problema globala care are nevoie de participarea tuturor statelor, nu doar a 7,8,13,20 tari. Trasarea unui nou set de reguli financiare este absolut necesara. Guvernele trebuie sa se implice mai mult in coordonarea la nivel macroeconomic si, de asemenea, in restructurarea rezervei monetare.”

Joseph Stiglitz este profesor in cadrul Columbia University. In 2001 a primit Premiul Nobel pentru Economie pentru analizele asupra pietelor financiare utilizand modelul informatiei asimetrice si co-autorul Raportului privind Panelul Interguvernamental pe Schimbarile Climatice (1995), pentru care a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri