Comisia Europeana: Reduceti numarul de taxe si impozite

Comisia Europeana a identificat in Romania 113 taxe - cel mai mare numar din Uniunea Europeana - si cere reducerea semnificativa a numarului acestora, fiind necesara combaterea birocratiei si ajutarea mediului de afaceri, a declarat comisarul Leonard Orban.
"In evaluarea Comisiei Europene exista 113 taxe in Romania, iar CE considera ca este cel mai mare numar de taxe existent in Europa. Una dintre solicitarile in ceea ce priveste strategia Lisabona a fost reducerea semnificativa a acestor taxe, pentru ca sunt unele taxe care consta mai mult colectarea lor decat ceea ce se aduce", a spus comisarul roman Leonard Orban, care a fost audiat de Comisia de afaceri europene din Parlament, relateaza NewsIn.

Comisarul pentru multilingvism a aratat ca CE este hotarata sa combata tot ce inseamna birocratie si sa ajute mediul de afaceri, argumentand ca "mai ales in aceasta perioda de criza sunt necesare masuri pentru a sprijini companiile".

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri seara ca guvernul a constituit un grup de lucru interministerial pentru reducerea, comasarea sau schimbarea numarului de taxe si tarife, in prezent fiind indentificate 558 de impozite si taxe instituite printr-un numar de 185 de acte normative.

"Din nefericire, pentru foarte multe dintre aceste taxe, ne costa mai mult sa le administram decat sa luam bani efectiv din punerea lor in practica", a subliniat Boc.

Din 558 de taxe, impozite si tarife, 74 sunt de natura fiscala, 484 sunt taxe si tarife nefiscale. La Ministerul Mediului sunt 102 taxe si tarife, la MAI 50, la Ministerul Economiei 41, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii 40, Ministerul Agriculturii 37, Ministerul Sanatatii 35, Justitie 30, Agentia Sanitar-Veterinara 29, Munca 24, si asa mai departe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Setari Cookie-uri