Ministrul Muncii: Cresterea salariilor bugetarilor nu este conditionata de legea unica a salarizarii

Ministerul Muncii Marian Sirbu a declarat dupa discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), ca majorarile salariale prevazute pentru acest an nu sunt conditionate de legea unica a salarizarii.


"Sunt discutii premergatoare si nu se conditioneaza nimic", a precizat Ministrul Muncii.

Pe de alta parte, reprezentantii FMI prezenti la discutie au anuntat ca nu au venit sa puna niste conditii, ci doar sa discute despre contextul social si economic din Romania, scrie NewsIn.

Surse din Ministerul Muncii au precizat ca in discutiile cu reprezentantii FMI, Bancii Europene de Investitii (BEI) si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) s-a luat in discutie numarul mare de sporuri din Romania si posibilitatea introducerii acestora in salariu, in vederea adoptarii legii unice a salarizarii din sistemul bugetar.

De asemenea, s-a avut in vedere introducerea unui sistem similar de salarizare cu cel din alte tari din Uniunea Europeana, unde salariul de baza reprezinta minimum 80% din veniturile angajatilor, au mai spus sursele mentionate.

O alta problema avuta in vedere a fost sistemul de pensii din Romania si pensiile speciale acordate angajatilor din anumite ministere.

Reprezentantii Ministerului Muncii au adaugat ca, in discutile premergatoare cu reprezentantii FMI, nu s-a pus problema inghetarii salariilor si a pensiilor si ca cel mai probabil vor avea loc noi discutii in cursul saptmanii viitoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri