Guvernatorul BNR a prezentat membrilor Guvernului necesarul de finantare externa, conditiile, costurile si programul de masuri impuse de contractarea unui imprumut extern si a subliniat necesitatea unei finantari externe cu caracter preventiv, care sa asigure stabilitatea economica a tarii.
"Guvernatorul bancii centrale a facut o prezentare a necesarului de finantare externa, a conditiilor, a costurilor, precum si a programului de masuri necesare in acest context. Guvernatorul Mugur Isarescu a subliniat necesitatea unei finantari externe cu caracter preventiv, pentru asigurarea stabilitatii economice a tarii si care sa asigure dezvoltarea economica, precum si protejarea intereselor economice ale populatiei", potrivit unui comunicat remis de Guvern la finalul intalnirii, citat de NewsIn.

In comunicat se mai arata ca participantii la discutii au abordat si problema reluarii creditarii, prin corelarea politicilor fiscale ale Guvernului cu politicile monetare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Autoritatile romane vor continua discutiile cu Comisia Europeana (CE), Banca Mondiala (BM), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Fondul Monetar International (FMI), in vederea asigurarii finantarii externe a Romaniei, se mai arata in comunicat.

Comitetul interministerial pentru asigurarea finantarii interne si externe a Romaniei s-a intrunit vineri la Palatul Victoria pentru a discuta pe tema imprumutului extern negociat de autoritatile romane cu CE si FMI. Din comitet fac parte ministrii Finantelor, Economiei, Educatiei, Sanatatii, Comunicatiilor, Afacerilor Externe, Dezvoltarii Regionale si Agriculturii. La discutii au participat premierul Emil Boc, vicepremierul Dan Nica si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri