Fondul de Contragarantare va majora de patru ori capacitatea de asigurare a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), marind numarul IMM-urilor care vor accesa credite, a declarat initiatorul acestui proiect, Ovidiu Nicolescu.
De asemenea, acesta a mentionat ca infiintarea noii institutii va spori credibilitatea serviciilor oferite de FNGCIMM in fata institutiilor bancare.

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a precizat ca infiintarea Fondul de Contragarantare este o masura anticriza, "mai ales in conditiile in care creditele au inceput sa se acorde foarte greu, iar garantiile si-au pierdut din valoare".

Guvernul a infiintat, saptamana trecuta, Fondul de Contragarantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, in valoare de 100 milioane euro, prin care urmareste mentinerea si crearea de noi locuri de munca in Romania, potrivit NewsIn.

Primul-ministru Emil Boc a declarat ca scopul avut in vedere prin acest fond este conform planului anticriza adoptat odata cu intrarea in vigoare a bugetului de stat pe 2009.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a adaugat ca scopul acestui Fond de Contragarantare - al doilea act normativ elaborat de Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, dupa Fondul de Garantare - "este acela de a sprijini, in primul rand, IMM-urile, in acest proces de imprumut, iar statul, prin cele doua fonduri, vine si poate multiplica imprumuturile si vine cu o garantie suplimentara".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Boloş: Voi propune ca echipamentele de protecție să fie decontate din fonduri UE
Setari Cookie-uri