PSD cere ca banii obtinuti de la FMI sa finanteze sectorul public, nu cel privat, pastrarea locurilor de munca, asigurarea resurselor pentru sectorul public de pensii si asigurarea cresterii veniturilor cu inflatia, astfel incat sa fie protejata puterea de cumparare a populatiei, potrivit NewsIn.

Alte conditii vizeaza relansarea creditarii, pe baza unui angajament ferm din partea bancilor comerciale ca resursele vor ramane in economia romaneasca. Acest acord ar trebui sa nu intarzie accesul Romaniei in zona euro, mai recomanda social-democratii.

O alta solicitare a PSD tine de transparenta acordului. "Trebuie sa stim exact in ce conditii se negociaza, la ce pret si cu ce costuri vor fi folositi banii, precum si conditiile de rambursare", se arata in declaratia CEX al PSD. In fine, PSD cere ca resursele bugetare detinute pentru investitiile publice in domenii cheie, precum educatie, sanatate, transporturi nu vor fi afectate si vor fi abordate intr-o filosofie bugetara multianuala.

Intrebat de ziaristi, la finalul reuniunii, ce va face PSD daca aceste conditii ale sale nu vor fi respectate, presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus: "Atunci evident ca nu vom fi de acord cu acest acord. Este un lucru extrem de simplu, sunt lucruri elementare. Aceste conditii sunt conditii de bun simt, sunt conditii care permit atat o protectie sociala corecta intr-o perioada dificila, cat si repornirea creditarii economiei si a transparentei si eficacitatii alocarii banului public. Nu venim cu conditii absurde, venim cu conditii care trebuie sa protejeze atat economia, cat si cetatenii Romaniei".