Institutul National de Statistica (INS) a anuntat ca a fost tinta unui atac de phishing prin care se solicita inscrierea in cadrul primului recensamant online din Romania.
"In ziua de miercuri, 18 martie, a fost difuzat prin e-mail un mesaj atribuit Institutului National de Statistica, adresat tuturor cetatenilor Romaniei, cu urmatorul continut: Cetateanule, Inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, Institutul National de Statistica te invita sa iei parte la primul Recensamant Online din Romania. Te rugam sa accesezi adresa de mai jos si sa completezi formularul obligatoriu pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor 2009", a declarat presedintele INS Vergil Voineagu.

"Institutul National de Statistica aduce la cunostinta ca informatia continuta este falsa, neprovenind de la institutia noastra. INS se disociaza cu fermitate de actiunea iresponsabila si condamnabila a initiatorului mesajului. In acest sens, INS a solicitat organelor in drept specializate, depistarea, identificarea si tragerea la raspundere, conform legii, a autorului/autorilor", a completat el.

Institutul National de Statistica avertizeaza ca nu a avut in vedere si nici nu intentioneaza sa organizeze un recensamant online.

"Atragem atentia tuturor persoanelor care au primit sau vor primi mesajul mentionat sa nu-i dea curs sub nici o forma. Totodata, avertizam asupra faptului ca, potrivit legislatiei in vigoare, informatiile solicitate prin mesaj au caracter strict confidential, comunicarea lor putand sa aduca prejudicii majore de natura materiala si morala persoanelor care s-ar lasa induse in eroare, prejudicii de care Institutul National de Statistica nu este raspunzator", se arata in comunicatul institutiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri