Guvernul isi propune sa faca o prima evaluare a efectelor planului anticriza, a anuntat premierul Emil Boc, citat de NewsIn.
"In primul rand eu, ca prim-ministru, si colegii mei din cabinet suntem interesati sa facem o prima si scurta evaluare a acelor masuri pe care le-am luat in cadrul programului anticriza odata cu adoptarea bugetului. Este adevarat ca a trecut mai putin de o luna si ca cele mai importante masuri nu si-au aratat inca efectul”, a spus Boc.

Premierul a afirmat ca Executivul ar fi intersat sa stie cum vede mediul de afaceri mentinerea cotei unice de impozitare, valoarea trecuta la investitii, simplificarea procedurii la licitatii publice sau programul de reabilitare termica a blocurilor.

"O prima evaluare obiectiva a mediului de afaceri ar fi eficienta”, a spus Emil Boc.

Premierul a vorbit si despre faptul ca preocuparea majora a Executivului este relansarea creditarii, pentru ca doua treimi din imprumutul de la FMI vor merge la BNR pentru a diminua rezervele minime obligatorii, iar restul la Ministerul Finantelor, pentru a permite mentinerea lichiditatilor de pe piata financiara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Emil Boc: Sistemul nu isi va permite sa plateasca pensiile speciale
Setari Cookie-uri