Fondul Monetar International (FMI) "insista" pe o scadere a economiei cu 4%, in contextul unui deficit bugetar cuprins intre 2 si 6% din PIB, estimarea situandu-se "cel mai probabil" intre 3,5 si 4% din PIB, a spus presedintele BNS, Dumitru Costin, la finalul intalnirii cu reprezentantii FMI.

"FMI insista pe -4% crestere economica, in conditiile in care economia nu va scapa de criza, dar situatia din prezent este fara precedent, iar solutiile nu vor fi cele clasice", a declarat presedintele Blocul National Sindical (BNS), Dumitru Costin (foto), citat de NewsIn.

In estimarea de crestere economica, reprezentantii Fondului au luat in calcul contextul international, care a dus la scaderea puternica a exporturilor, si infrastructura de proasta calitate, dar si starea buna a sistemului bancar romanesc, spre deosebire de alte tari.

Presedintele BNS a adaugat ca, in ce priveste conditiile care vor fi impuse Romaniei , "nu vor fi masurile traditionale cu care ne-am obisnuit deoarece contextul este cu totul altfel. Vor fi mai flexibili".

"Cand i-am intrebat de politica monetara, reprezentantii FMI au spus ca vor sa lase mai mult spatiu de manevra Bancii Nationale a Romaniei (BNR), dar si guvernului. Politicile nu vor fi la fel de stranse ca in datile anterioare", a adaugat Dumitru Costin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
INS revizuie negativ cresterea economica a tarii