Fostul ministru al Transporturilor, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, sustine ca o reziliere a contractului dintre statul roman si compania Bechtel va duce la plata de ordinul sutelor de milioane de euro, despagubiri pentru firma americana.
Intrebat daca se poate rezilia contractul cu Bechtel pe tronsonul Brasov – Tg. Mures al Autostrazii Transilvania, fostul ministru liberal a afirmat ca orice reziliere poate costa statul roman despagubiri de cel putin cateva sute de milioane de euro si blocarea lucrarilor pe mai multi ani, a relatat NewsIn.

„Orice reziliere a contractului cu Bechtel, indiferent daca pe tronsoane sau in integralitatea sa – pentru ca este un contract care prevede constructia intregii autostrazi Transilvania-, se va solda cu un proces in care compania Bechtel va solicita despagubiri statului roman si, dupa cum este contractul, va garantez ca va obtine aceste despabugiri, care vor fi de ordinul sutelor de milioane, pot sa depaseasca chiar miliarde de euro”, a afirmat fostul ministrul al Transporturilor.

Orban sustine ca un alt aspect extrem de grav este ca pe aliniamentul stabilit pentru constructia Autostrazii Transilvania statul roman nu poate construi timp de doi ani de la finalizarea procesului in fata instantelor internationale de arbitraj.

„Singura solutie cu Bechtel este sa asiguri finantarea si un control extrem de riguros al managementului, al costurilor, si al modului in care Bechtel isi indeplineste prevederile contractuale”, a mai spus Ludovic Orban.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri