Petre Milut: Pana la 25% dintre IMM-uri ar putea fi inchise anul acesta

Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Petre Milut, a spus ca, in cazul in care se mentin actualele conditii economice, 25% dintre intreprinderile mici si mijlocii risca sa se inchida anul acesta.
Potrivit reprezentantului UNPR, pentru evitarea colapsului in sectorul IMM-urilor, Guvernul ar trebui sa ia niste masuri, precum deblocarea creditarii. De asemenea, presedintele organizatiei patronale a subliniat ca este necesar ca plata TVA a societatilor sa se produca la incasare, potrivit NewsIn.

O alta masura invocata de Milut ar fi scaderea accizelor la gaze, energie si combustibili. "In ultimile luni, calitatea gazelor a fost foarte slaba. De asemenea, avem cea mai scumpa benzina si motorina din Europa", a mentionat presedintele UNPR.
Acesta a adaugat ca, pentru stabilizarea situatiei in randul intreprinderilor mici si mijlocii, este nevoie de facilitarea obtinerii de credite garantate de stat.

O ultima masura indicata de reprezentantul UNPR consta in reglementarea de catre de stat, prin Consiliul Concurentei, a pretului materiei prime. "Nici cu materia prima nu stam mai bine. De pilda, intreprinzatorii din industria constructiilor au ajuns sa achizitioneze ciment din tari precum Bulgaria sau Turcia."

Milut a precizat ca, in Bulgaria, conditiile economice sunt mult mai bune, ceea ce l-a determinat sa-si deschida o societate in aceasta tara.

Marian Petre Milut a preluat in 1998 Prefab Bucuresti prin intermediul firmei Romerica International.
Uniunea Nationala a Patronatului Roman a organizat, luni, o conferinta de presa cu tema "Evolutia economica a IMM-urilor in perioada iulie 2008 - martie 2009".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri