Presedintele Comisiei de administratie a Camerei, Sulfina Barbu, a anuntat ca ecotaxa pe pungile de plastic ar putea fi suspendata pana la 1 ianuarie 2010 sau pana la 30 iunie 2010, propunerea urmand sa fie discutata cu ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
Potrivit lui Barbu, grupul de lucru format in cadrul unei dezbateri privind ecotaxa a propus suspendarea taxei in functie de infiintarea unor laboratoare de testare a materialelor biodegradabile la nivel national sau la nivelul producatorilor.

"Nu pot sa va spun acum daca sustin suspendarea pana la 1 ianuarie 2010. Astept sa discutam si cu Ministerul si sa vedem si propunerea Guvernului", a precizat Barbu, citata de NewsIn.

Democrat-liberala a adaugat ca suspendarea ecotaxei ar putea fi pusa in practica fie printr-o noua ordonanta de urgenta, fie prin amendarea actului normativ in vigoare, aflat in dezbaterea Comisiei de administratie.

Potrivit lui Barbu, situatia ar putea fi transata in urma discutiei "clarificatoare" cu ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, invitat la Comisie in perioada 13-16 aprilie. "Daca reusim sa ajungem la o forma corecta a legii de aprobare (n.r. - a OUG care instituie ecotaxa), atunci nu mai este necesara suspendarea. Daca mai trebuie sa facem discutii cu specialisti, atunci vom reveni cu cererea pentru Guvern de a proroga termenul. Repet insa, ecotaxa trebuie sa existe pentru a ne atinge obiectivele de mediu", a conchis Barbu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ce taxa ar putea plati soferii pe autostrada A3 Bucuresti - Brasov