De asemenea, rectificarea bugetara prevede ca institutiile care au bugete asigurate din fonduri speciale sa nu primeasca anul acesta tichete de vacanta sau tichete cadou.

Ministerul Turismului a purtat discutii cu reprezentantii Guvernului pe marginea posibilitatii de amanare a acordarii tichetelor de vacanta in sectorul bugetar.

"La nivelul Guvernului au avut loc discutii in legatura cu masurile care pot fi intreprinse, in contextul ajustarilor asumate prin acordul incheiat cu Fondul Monetar International, pentru reducerea cheltuielilor bugetare. S-a vorbit si despre posibilitatea amanarii, pana in 2010, a introducerii tichetelor de vacanta in sectorul bugetar, dar nu exista inca o decizie in acest sens, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea (foto).

"Guvernul va hotari care dintre masurile de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi puse in practica. Sper sa identificam solutii financiare pentru sustinerea, inca din acest an, a implementarii prevederilor legale privind acordarea tichetelor de vacanta in institutiile bugetare", a adaugat ea.

Decizia Guvernului vine la o saptamana dupa adoptarea de catre Ministerul de Finante a normelor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete de vacanta, publicate in 25 martie in Monitorul Oficial.