Premierul Emil Boc a anuntat ca presedintele ANRE, Petru Lificiu, l-a informat ca pretul gazelor va scadea cu 3% de la 1 mai, in urma analizei pe care a facut-o institutia de reglementare, scrie NewsIn.

Boc a declarat ca a fost informat telefonic de catre Lificiu despre aceasta posibilitate, dupa intrunirea de vineri a comitetului special de reglementare al autoritatii.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) va reanaliza pretul final al gazelor livrate populatiei, dupa ce va primi datele tehnice solicitate operatorilor din domeniu, a declarat, vineri, presedintele institutiei, Petru Lificiu.

Premierul l-a chemat in sedinta de Guvern de miercuri pe Lificiu pentru a discuta despre pretul gazelor. Presedintele ANRE a declarat, la finele saptamanii trecute, ca pretul gazului nu va cobori pana in toamna, pentru a permite distribuitorilor si transportatorilor sa-si acopere datoriile acumulate anul trecut si neplatite. El a precizat atunci ca o ieftinire de peste 3% a pretului gazului este prognozata pentru trimestrul al patrulea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Efectele falimentului RADET. Ce trebuie sa faca Primaria si Guvernul?