Astfel, in februarie comenzile noi din industria bunurilor intermediare au coborat cu 34,8%, urmate de comenzile noi din sectorul bunurilor de folosinta indelungata, cu 31,2%. Scaderi mai moderate, in termeni anuali, au fost inregistrate in industria bunurilor de uz curent, de 12%.
In schimb, comenzile noi din industria bunurilor de capital au crescut cu 4,9%.

Fata de ianuarie, comenzile noi din industrie s-au redus cu 1%, ca urmare a scaderii comenzilor noi din domeniul bunurilor intermediare, ce nu au putut fi compensate decat partial de cresterile din celelalte industrii.

Astfel, comenzile din industria bunurilor intermediare au scazut cu 10,8%, in timp ce industria bunurilor de folosinta indelungata a avut in februarie comenzi cu 14% mai mari ca in ianuarie. In industria bunurilor de capital, comenzile au urcat cu 5,4%, iar in cea a bunurilor de uz curent, cu 1,7%.

Scadere cu mai mult de un sfert dupa doua luni

In primele doua luni din acest an, comenzile noi din industrie au scazut pe ansamblu cu 26,1%, ca urmare a prabusirii comenzilor de bunuri intermediare, cu 48,4% comparativ cu perioada similara din 2008.

Alte scaderi importante au fost inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata (-28,4%) si in industria bunurilor de uz curent (-10,1%), in timp ce industria bunurilor de capital a primit comenzi mai mari cu 1,5%.