AVAS are de incasat in 2005 peste 2.500 miliarde de lei

In prima luna a acestui an, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat, din valorificarea activelor statutului, incasari de peste 216 miliarde lei, dintr-un angajament bugetar pentru 2005 in valoare de 2.571 miliarde lei, activitatea de valorificare fiind una dintre prioritatile Autoritatii. Pentru realizarea acestui volum de incasari, AVAS vizeaza ca din valorificarea creantelor preluate de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa inregistreze peste 1.500 miliarde lei, din valorificarea activelor bancare si a creantelor comerciale - aproximativ 1.050 miliarde lei, iar din cea a creantelor de la Ministerul Finantelor Publice (MFP) - 21 miliarde lei.

Realizarea integrala a bugetului pe anul 2005 va determina varsaminte catre bugetul statului si unele fonduri speciale de 94,4% din volumul total al incasarilor. Astfel, 956 miliarde lei, reprezentand transferuri catre Trezoreria statului, vor intra in contul diminuarii datoriei publice interne.
De asemenea, se vor face varsaminte de peste 20 miliarde lei la fondul de risc al MFP si de peste 1.450 miliarde lei catre Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Totodata, preluarea in luna decembrie 2004 a creantelor comerciale aferente Electrica Moldova si Oltenia, asupra a peste 1.800 de debitori, a creat platforma valorificarii unui volum de 1.361 miliarde lei, din care in luna ianuarie 2005 incasarile s-au ridicat la un nivel de peste 100 miliarde lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri