Premierul Emil Boc a declarat in deschiderea intalnirii de la Parlament cu membrii Birourilor Permanente si ai comisiilor economice, ca Guvernul si-a stabilit ca prioritate mentinerea locurilor de munca si a prezentat cele patru "conditionalitati majore" ale acordului FMI.
Emil Boc le-a spus parlamentarilor prezenti ca Romania a intrat in discutii cu partenerii europeni pentru gasirea unor solutii de finantare a deficitului bugetar, care sa duca la limitarea efectelor crizei si ca in acest moment Romania este in faza de a contracta un imprumut de la CE si FMI, potrivit NewsIn.

Premierul a spus ca Guvernul isi coreleaza politica fiscala cu politica monetara a BNR si ca pastrarea locurilor de munca reprezinta "prioritatea zero" pentru Guvern.

Boc a spus ca acordul cu FMI prevede patru "conditionalitati majore" pe care Guvernul trebuie sa le indeplineasca: adoptarea, pana pe data de 4 mai, a actului normativ de ajustare bugetara, adoptarea Legii salarizarii unice, a Legii responsabilitatii fiscale, precum si adoptarea Legii privind reforma sistemului de pensii.

Emil Boc este insotit de ministrii care fac parte din Comitetul interministerial pentru gestionarea fondurilor europene, printre acestia Radu Berceanu, Marian Sarbu, Vasile Blaga, Dan Nica si Ion Bazac.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri