Emil Boc le-a spus parlamentarilor prezenti ca Romania a intrat in discutii cu partenerii europeni pentru gasirea unor solutii de finantare a deficitului bugetar, care sa duca la limitarea efectelor crizei si ca in acest moment Romania este in faza de a contracta un imprumut de la CE si FMI, potrivit NewsIn.

Premierul a spus ca Guvernul isi coreleaza politica fiscala cu politica monetara a BNR si ca pastrarea locurilor de munca reprezinta "prioritatea zero" pentru Guvern.

Boc a spus ca acordul cu FMI prevede patru "conditionalitati majore" pe care Guvernul trebuie sa le indeplineasca: adoptarea, pana pe data de 4 mai, a actului normativ de ajustare bugetara, adoptarea Legii salarizarii unice, a Legii responsabilitatii fiscale, precum si adoptarea Legii privind reforma sistemului de pensii.

Emil Boc este insotit de ministrii care fac parte din Comitetul interministerial pentru gestionarea fondurilor europene, printre acestia Radu Berceanu, Marian Sarbu, Vasile Blaga, Dan Nica si Ion Bazac.