Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) va benefica de peste 4,3 milioane lei finantare nerambursabila pentru introducerea de birouri unice, a anuntat institutia.
Ministerul IMM-urilor a incheiat un contract cu Ministerul Administratiei si Internelor in vederea finantarii prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA) a proiectului cu tema "Simplificarea procedurilor administrative pentru IMM, prin introducerea de birouri unice, one stop shop".

Proiectul se va derula pe parcursul unui an si jumatate si beneficiaza de un buget de 5.175.756 lei din care finantare nerambursabila prin PODCA, 4.399.392 lei, iar contributia MIMMCMA este de 776.363 lei, potrivit NewsIn.

Rezultatul asteptat la finalizarea proiectului este imbunatatirea calitatii si eficientizarea serviciilor publice destinate IMM-urilor si simplificarea procedurilor administrative cu impact asupra infiintarii si dezvoltarii IMM, prin introducerea de birouri unice pentru livrarea acestor servicii.

De asemenea, ministerul a semnat si un contract de finantare pentru proiectul "Elaborarea Strategiei guvernamentale a sectorului IMM, pe perioada 2009 - 2013", cu o valoare totala de aproximativ 3.400.000 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile (din Fondul Social European si bugetul national) este de aproximativ 2.800.000 lei.

Proiectul va fi finalizat in maximum 12 luni si are ca principal obiectiv imbunatatirea capacitatii institutionale a ministerului prin structurile cu responsabilitate in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, de a dezvolta proiecte strategice pentru evolutia sectorului IMM din Romania in directii prioritare pentru actualul stadiu de dezvoltare, prin realizarea Strategiei guvernamentale pentru sprijinirea IMM-urilor pentru perioada 2009-2013 si a Planului de Implementare a acesteia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri