Decizia de a majora salariul minim pe economie va conduce la cresterea somerilor si alimentarea tensiunilor dintre patronate si sindicate, fiind in contradictie cu directiile europene de limitare a chetuielilor bugetare si de plafonare a salariilor, a declarat presedintele UNPR, Marian Milut.

"Minsterul Muncii adopta decizii aberante si in totala necunostinta a realitatii economice din mediul privat. In cazul in care IMM-urile vor fi obligate sa acorde majorari salariale cu siguranta prima reactie va fi aceea de a disponibiliza un numar de angajati pentru a pastra nivelul cheltuielilor bugetate pentru anul 2009", a spus presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Marian Petre Milut.

Asociatia patronala considera ca anuntul ministrului muncii, Marian Sarbu, de a majora salariul minim pe economie este facut sub presiunea campaniei electorale.

Ministrul muncii, Marian Sarbu, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca Guvernul va lua in discutie posibilitatea cresterii salariului minim pe economie de la 600 lei la 700 lei dupa 1 iulie 2009, dupa discutii prealabile cu patronatele, iar alocatia pentru somaj va ramane legata de salariul minim.

In data de 10 aprilie, surse guvernamentale au declarat ca Executivul are in vedere, in cazul in care vor fi stransi bani din reducerea cheltuielilor ministerelor, majorarea salariilor mai mici de 1.000 lei sau cresterea salariilor de pana la 1.700 de lei cu 2-3 procente, urmata de o noua crestere in toamna, in functie de evolutia economica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dancila nu asculta de Orban si va majora salariul minim cu 100 de lei