"Cei 25 de salariati sunt din toate departamentele si au salarii mici, in conditiile in care in MTI se fac angajari de personal pe salarii de aproximativ 2.700 lei", au declarat surse din minister, citate de NewsIn.

Printre cei care vor ramane someri se numara zece soferi si o persoana cu pensie de handicap. Ei au primit deja preaviz conform articolului 65 din Legea 53/2003 din Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, si articolul 5, aliniatul 4 din HG 76/2009 privind organizarea si functionarea MTI.

Potrivit surselor citate, salariatii ministeriului care in aproximativ trei luni vor implini varsta de pensionare au fost incadrati temporar pe posturi in care titularii se afla in concediu de ingrijire a copiilor.

La inceputul acestui an, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii avea 545 de angajati. Conform organigramei, MTI va trebui sa ajunga la un numar de 499 angajati pana la sfarsitul anului.

Potrivit surselor citate, MTI este singurul minister care a apelat la disponibilizari pentru a reduce cheltuielile cu personalul, celelalte ministere reusind sa gaseasca solutii prin redirectionarea salariatilor catre alte directii si servicii.

Premierul Emil Boc a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca Executivul a decis sa mentina locurile de munca in sistemul bugetar, cu posibilitatea unor eventuale majorari salariale in 2009, in functie de evolutia economiei si de economiile bugetare, refuzand astfel varianta disponibilizarii a 5% din personal.

"Am ales aceasta solutie a mentinerii locurilor de munca. Aveam solutia sa dam afara 5% din personal, dar ar fi fost un procent foarte important de oameni care si-ar fi pierdut slujbele. Am ales sa mentinem locurile de munca si sa acordam cresteri salariale atat cat vom reusi sa facem economii anul acesta si in functie de cresterea pe care speram noi ca ne-o va oferi economia", a declarat Boc in urma vizitei de saptamana trecuta de la Pitesti.

Oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii au precizat ca nu se vor mai face angajari, in afara de o posibila angajare a personalului pe o perioada determinata, cum este cazul perioadei mandatului unui demnitar (n.r. consilieri care sunt angajati pe perioada determinata a mandatului demnitarului).