Din cele peste 710 milioane de euro, circa 115 milioane de euro reprezinta contracte pentru furnizare de servicii, restul fiind contracte de constructie de autostrazi sau de reabilitare a drumurilor nationale.

In primele trei luni ale anului, paza Sectiilor de Drumuri din cadrul Directiei Regionale Drumuri si Poduri Bucuresti a costat circa 41.183 euro. Achizitionarea de hartie, imprimante sau componente de calculatoare, combustibil sau asigurarea CASCO pentru compania de drumuri si cele sapte regionale ale sale a costat statul inca 755.725 euro.

CNADNR va achita, timp de un an, conform contractului care a intrat in vigoare incepand cu 1 aprilie, o chirie de 13,767 de euro pe luna catre SC Grupuri Exploatare Intretinere Palat CFR pentru spatiul pe care il ocupa.

In primul trimestru din 2009, patru din cele sapte regionale ale CNADNR au incheiat contracte pentru intretinerea, pe anul in curs, a drumurilor nationale pe care le au in administrare, valoarea totala ridicandu-se la circa 36,8 milioane de euro.

Dorinel Umbrarescu, omul de afaceri din spatele firmelor de constructii UMB Spedition si Tehnostrade, va incasa in acest an peste 28,5 milioane de euro pentru intretinerea, in anul in curs, a drumurilor nationale din judetele Bacau, Barlad, Botosani, Focsani si Iasi.

Tot in primele luni ale anului au fost incheiate si contracte de intretinere pe timpul iernii, valoare lor ridicandu-se la peste 7,6 milioane de euro. Doar intretinerea timp de o luna de zile a celor doua autostrazi care leaga Bucurestiul de Constanta si Pitesti, precum si a centurii Pitestiului, a costat 4.646.001 euro, bani care au intrat in contul companiilor Euroconstruct Trading, detinuta de oamenii de afaceri Dan Besciu si Sorin Vulpescu, si Romprest, firma controlata de finul lui Miron Mitrea, Florian Walter, fost Busca.

Pana in aprilie au fost semnate si contractele pentru constructia sectoarelor de autostrada Cernavoda Medgidia si Medgidia Constanta, in valoare de peste 285,1 miliaone de euro, fara TVA, precum si contractul pentru reabilitrarea DN 12 (Chichis-Toplita) si DN15 (Reghin-Toplita), proiect care se ridica la peste 172,9 milioane de euro, fara TVA, si care a fost adjudecat tot de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu.