Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca pretul gazelor livrate populatiei sa scada cu 3%, de la 1 mai, intrucat operatorii au fost de acord sa isi amane recuperarea datoriilor, a declarat presedintele ANRE, Petru Lificiu.
"Aceasta decizie a fost luata avand in vedere evolutia pretului international al gazelor, dar motivul principal l-a constituit situatia grea a oamenilor in acest an mai dificil. Operatorii au inteles sa isi amane recuperarea anumitor datorii mai mari. Este un fel de solidaritate fata de populatie", a declarat Petru Lificiu.

Premierul Emil Boc a anuntat la 3 aprilie ca presedintele ANRE, Petru Lificiu, l-a informat ca pretul gazelor va scadea cu 3% de la 1 mai, in urma analizei pe care a facut-o institutia de reglementare, arata NewsIn.

Ultima data, ANRE a anuntat majorarea preturilor la gaze naturale livrate populatiei la 1 iulie 2008 cu un procent mediu de 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.

Romania a consumat anul trecut 17,3 miliarde metri cubi gaze naturale. Dintre acestea, circa doua treimi provin din productia interna, iar o treime este importata.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania a importat de patru ori mai multe gaze in octombrie 2019